dimecres, 27 de juny del 2012

Mobilitat internacional (erasmus)

El projecte iniciat pel professor Robert Robles de l'institut Pierre Bayle de Sedan, durant el curs 2010-11 a l'Institut Montserrat Roig de Terrassa, ha començat a donar el seu fruit amb l'intercanvi d'alumnat entre les dues ciutats. El professor d'Economia i Gestió de l'institut francès, juntament amb Carles Peiró com a coordinador de mobilitat i professor de Comerç Internacional del centre Terrassenc, han fet possible que tres alumnes de cada institut, implementen la seva estada formativa a empreses estrangeres, realitzant tasques pròpies de la formació rebuda dins del currículum dels estudis de Comerç Internacional.
Ja és el segon any que l'INS Montserrat Roig rep alumnat francès en pràctiques, però el primer curs que n'envia. Cristina Garcia, Marc Alastruey i Sergio González, han sigut els tres alumnes seleccionats pel seu propi equip docent per fer aquesta estada en centres de treball a l'estranger, i d'aquesta manera, garantir una formació més polivalent i obrir-los les portes al món professional cada dia més globalitzat dins del sector del comerç.
El conveni signat amb la CECOT, amb la finalitat d'optimitzar la inserció de l'alumnat francès a empreses locals, a garantit el contacte i col·laboració de Kimaldi Electronics, Poly-Klyn i Mupesa com a les empreses receptores d'aquests estudiants.
Aquest projecte gestionat amb els programes d'ajudes europees de mobilitat d'alumnat de cicles formatius ERASMUS i Jules Verne, implementarà una millora professional i lingüística d'aquest alumnat. Les empreses Mupesaa Rubí i Turquais a Sedan, ja han demostrat el seu interès d'oferir un lloc de treball a l'alumnat dels dos centres, que durant dos mesos han estat aprenent i desenvolupant les tasques pròpies del cicle formatiu de Comerç Internacional.
Tant des de l'INS Montserrat Roig, com des del Pierre Bayle de Sedan, estan implicats de manera desinteressada per seguir aquesta col·laboració de mobilitat per als propers cursos, ampliant si escau, el nombre d'alumnat immers. La mobilitat professional i la parla de llengües estrangeres, és un requisit que s'ha d'estimular a l'alumnat per poder aconseguir una millor formació i qualificació.


  Carles Peiró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada